четвер, 8 квітня 2021 р.

8 квітня - День «Намалюй пташку»

 

У 1943 році Дорі Купер, семирічна мешканка Англії, з матір'ю приїхала до шпиталю, щоб відвідати свого дядька, який був поранений на війні. У шпиталі Дорі побачила, що її дядько зовсім занепав духом, бо втратив праву ногу, підірвавшись на наземної міні. У спробі підбадьорити його, вона попросила: «Намалюй для мене пташку, будь ласка». Хоча йому було дуже погано, він вирішив зробити те, що просила дівчинка. Він подивився у вікно і намалював вільшанку.

Побачивши малюнок свого дядька, Дорі голосно розсміялася і заявила, що він не дуже хороший художник, але тим не менше вона повісить картинку в своїй кімнаті. Хворий чоловік посміхнувся, почувши слова маленької племінниці. Ця сцена також повеселила інших поранених солдатів в палаті, і кожен раз, коли Дорі приходила в гості після цього, вони влаштовували конкурс малюнків, щоб дізнатися, у кого вийде краще намалювати пташку. Протягом декількох місяців всі стіни госпіталю були прикрашені малюнками із зображенням птахів.

Через 3 роки Дорі загинула під колесами автомобіля. На похоронах її труна була заповнена зображеннями птахів, які були зроблені солдатами, медсестрами і лікарями з відділення, де лікувався її дядько. З тих пір ці чоловіки і жінки згадують маленьку дівчинку, яка приносила надію в палату, малюючи птахів в день її народження, 8 квітня. 
Джерело: https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&event=203605


Немає коментарів:

Дописати коментар