четвер, 25 квітня 2024 р.

Дня пам'яті аварії на Чорнобильський АЕС

 


Аварія на ЧАЕС змінила підходи до правил безпеки, а також до будівництва атомних електростанцій. Тепер у них закладені всі ризики: на етапі конструювання враховують будь-які небезпеки. Крім того, зараз уже створюють реактори нового покоління, які навіть у випадку вибуху не забруднять територію довкола. 

Запропонуйте учням обговорити використання ядерної енергії у світі. Чи є вона, на їхню думку, безпечною, та чи можна на поточному етапі її замінити? Якщо так, то чим? Можна спробувати пофантазувати на тему світу без ядерної енергії або про те, як зробити її безпечною. 

І обовʼязково додайте актуальний контекст. Територія ЧАЕС 24 лютого 2022 році була окупована російською армією. Вона була під окупацією 36 днів, офіційною датою її звільнення є 3 квітня 2022 року. Весь цей час існувала реальна небезпека нової катастрофи, оскільки на АЕС перебували військові, які розмістили там зовсім не мирну техніку та замінували територію. Чи передбачено це будь-якими правилами безпеки? Сучасний світ розраховував на те, що нічого подібного не станеться, але це сталося. Обговоріть загрози, які виникають, коли ядерні обʼєкти стають фактично заручниками в руках військових злочинців. 

Пам'ятка до річниці аварії на ЧАЕС.

5 порад для організації виховної години до Дня пам'яті аварії на Чорнобильський АЕС

Віртуальна медіагодина "Реактор, непридатний до експлуатації або Злочин без кари"  Робота провідного бібліотекаря "Світоча" Пєстрикової Олени Миколаївни.м Вільнянськ


Немає коментарів:

Дописати коментар