пʼятницю, 14 жовтня 2016 р.

" ДАЛІ НЕ БУДЕ..."



На виховній годині старшокласників бібліотекарем презентовано нові книги про воєнні події, наших воїнів.

Дякую всім небайдужим, хто допоміг у придбанні сучасної літератури для шкільної бібліотеки!

Читайте, аналізуйте та робіть свої неупереджені висновки


"Хоробрі серця неможливо зупинити".
 Автор-упорядник книги - бібліотекар Вільнянської гімназії "Світоч" Пєстрікова Олена Миколаївна. Альбом-посвята містить фотографії 109 загиблих бійців та короткі інформаційні статті. Матеріали автором відслідковані за сторінками Інтернет мережі і систематизовані за хронологією дат загибелі бійців на 01.04.2016 року.
  У книзі розміщена інформація і про нашого випускника Павла Ушакова.


Неоголошена війна. Невідомі факти і хроніки АТО


Автор: О. Каліновська, О. Криштопа та ін.
  • «Руська вєсна» масові заворушення на сході.
  • АТО. Квітень-серпень 2014. Перші успіхи української армії.
  • Іловайський котел. Мінські домовленості — 1.
  • Історія захисту Донецького аеропорту.
  • Війна і Мінськ. Міжнародні аспекти війни. Крихке перемир`я.
Книгу читати з останньої строки: ДАЛІ НЕ БУДЕ…
Ця строчка – як молитва, як мрія, як надія.
Згадати все. День за днем. Уже більш як п`ять сотень діб. Крім власне хронології бойових дій, ви зможете прочитати аналітику, яка допоможе отримати розуміння і хоч трохи позбутися страху. І репортажі. Тих журналістів, які на власні очі бачили кров і сльози.
На момент написання цього тексту неоголошена війна триває...
Волонтери. Мобілізація добра
Кращі українські автори про людей з небайдужим серцем.
Люди для людей! Під цим девізом працюють сотні волонтерів у зоні АТО. Сповнені болю та обурення, віри та гіркоти, суму та надії історії про тих, хто, забувши про спочинок, допомагає біженцям і бійцям АТО, ризикуючи власним життям намагається зберегти чуже.
До книжки увійшли твори відомих українських авторів: С. Жадана, І. Карпи, М. Кідрука, Г. Вдовиченко, Л. Денисенко, І. Роздобудько, І. Славинської, Г. Шиян, А. Любки, К. Бабкіної

АТО. Історії зі сходу на захід
Автор: М. Сурженко
Для когось АТО — просто три букви. Для когось — справжнє випробовування. Вони залишили місто, яке було для них уособленням упевненості та стабільності. Позаду — робота, налагоджене життя. Попереду — невідомість і Україна, якої вони ніколи по-справжньому не знали...

Маріупольський процес
У цьому романі — усе як на війні: втрати, біль, знову втрати... Батальні сцени і мирне життя, любов і ненависть, брехня і правда. Це наче путівник шляхами війни, де кожна деталь важлива і кожен крок убік — великий ризик.

Цинкові хлопчики
Автор: С. Алексієвич
Правда про афганську війну очима солдатів та їхніх матерів. 
Без цього роману вже неможливо уявити історію афганської війни й останніх років радянської влади. На його сторінках розкрито правдиві життєві сюжети про війну у спогадах тих, чиї життя розділилися на до і після. Книга просякнута горем матерів «цинкових хлопчиків», які прагнули дізнатися правду про те, як і за що воювали та гинули в Афгані їхні сини. Але, дізнавшись цю правду, багато з них вжахнулися і відмовилися від неї.
Виданий 1989 року, роман став третім твором з циклу «Голоси Утопії». Він спричинив ефект розірваної бомби, адже розказана солдатами та їхніми матерями правда цілковито відрізнялася від загальноприйнятої радянської версії. Книгу Світлани Алексієвич 1992 року судили в Білорусі «за наклеп» — чинним судом, із прокурором, громадськими обвинувачами та «групами підтримки» у владі та пресі. Матеріали цього ганебного процесу також вміщено в нову редакцію «Цинкових хлопчиків». Роман здобув широку світову популярність, його перекладено понад 20 мовами.

АД 242. Історія мужності, братерства та самопожертви

Автор: укл. І. Штогрін
Книга про 242 дні боїв в аеропорту Донецька, або в АДу — як його назвали оборонці летовища — це майже шість десятків свідчень «кіборгів», коментарі військових експертів та військових аналітиків з України, Росії, США та Канади, представника Генерального штабу Збройних сил України. Але головне — про життя і смерть, про відчайдушність і страх, про любов і дружбу, про те — що і чому захищали у терміналах ДАПу українські бійці — читайте у розповідях безпосередніх учасників оборони Донецького аеропорту.
Читайте, аналізуйте та робіть свої неупереджені висновки...
Джерело: http://www.bookclub.ua/


Немає коментарів:

Дописати коментар