понеділок, 12 грудня 2022 р.

Національний тиждень читання!

З 12 до 19 грудня Український інститут книги проведе другий Національний тиждень читання. Про це повідомляється на офіційному сайті інституції.

Перші леді України Олена Зеленська на своїй офіційній сторінці в Telegram закликала українців читати книжки та долучатись до ініціативи. 

 Національний тиждень читання — це щорічна акція, яку УІК проводить з метою привернення уваги до українських книжок, наявних у бібліотечних фондах України, та популяризації читання як життєвої практики серед українців.

Упродовж тижня відбудеться дві акції: «Зачитане до дірок» і «Книга на війні».
Це особливий час, коли читачі, письменники, видавці, бібліотекарі, книгарі об’єднаються навколо книги та читання.
До національного тижня читання може приєднатися кожен охочий. Щоб взяти участь в цій акції особисто, можна:
* Написати пост у соцмережах із рекомендаціями українських книжок (перекладених або від українських авторів);
* Придбати книжки у книгарні для себе, на подарунок комусь, або для передачі в бібліотеку — і також розповісти про це у соцмережах;
* Розповісти або написати історію про читання і книжки у вашому житті в соціальних мережах. Тема: "Чому, на вашу думку, читання і українські книжки важливі для українців?";
* Відвідати/записатися в бібліотеку, обрати книжки для всієї родини та написати про свій досвід.
Український інститут книги закликає всіх охочих протягом Національного тижня читання робити публікації з рекомендованими інституцією книжками, розповідати про літературні враження, використовуючи гештеги #ЗачитанеДоДірок, #тижденьчитання, #КнигаНаВійні.
Тож долучаймося! Читаємо, популяризуємо та захоплюємося українською книгою разом!

Немає коментарів:

Дописати коментар