середа, 30 березня 2022 р.

Українські видавництва та книгарні зробили доступ до книжок безкоштовними під час війни.


Цього року з 23 березня по 1 квітня
Всеукраїнський тиждень дитячого читання - 2022
під гаслом "Нація, яка читає - непереможна !"

📚📚Понад 30 книжок від сучасних українських дитячих письменників виклали у вільний доступ видавництво «Ранок»
та літагенція «Барабука»..Це твори для дітей від 3 до 9+ років від таких письменників, як Володимир Арєнєв, Ольга Купріян, Сашко Дерманський, Олеся Мамчич, Оксана Лущевська, Юрій Нікітінський та інші.
Перелік доступних книг – за посиланням


📚📚 Майже 30 електронних книжок для дітей різного віку можна безкоштовно завантажити на сайті «Видавництва Старого Лева». Це твори Галини Вдовиченко, Ігоря Калинця, Володимира Рутківського, Дзвінки Матіяш, Ірини Лазуткіної та інших дитячих письменників з України.
📚📚 Українське видавництво та інтернет-магазин Vivat встановило ціну нуль гривень на всі електронні книжки. У вільному доступі є електронні художні книжки, нон-фікшн, поезія, дитяча література тощо. Завантажити книжки можна на сайті видавництва
↘️https://vivat-book.com.ua/elektronni-knigki/ ↘️
📚📚Львівське “Видавництво Старого Лева” виклало у вільний доступ електронні книжки для дітей різного віку та ще декілька книг для дорослих. Наприклад, «Ківі Ківі» Мирослава Лаюка, «Вартовий брами» Зірки Шевченко, «Щоденник Ельфа» Наталки Малетич, «Таємниця старого лами» Джоржа Бату.
Завантажити можно за покликанням
↘️↘️https://starylev.com.ua/promotion/elektronni-dytyaci-knygy-bezkostovno↘️↘️
📚📚Читання у мобільному додатку Yakaboo
↘️↘️↘️https://www.yakaboo.ua/ua/promotions/promo/index/id/5397/↘️
відтепер теж безкоштовне. Бібліотека сервісу налічує понад 20 000 книжок різних жанрів для дорослих і дітей: із психології, саморозвитку, фентезі, любовні романи, біографії та мемуари, казки, пізнавальну літературу, підручники та багато іншого.
Серед авторів — Стівен Кінг, Анджей Сапковський, Бодо Шефер, Віктор Франкл, Сергій Жадан, Джен Остін, Ерін Гантер, Аґата Крісті, Тімоті Снайдер та інші. Є навіть новинки та бестселлери, як-от твори Віктора Франкла «Людина в пошуках справжнього сенсу», Славенки Дракуліч «Кафе Європа», Тари Шустер «Купи собі той довбаний букет». Та класика Еріха Марії Ремарка, Елени Ферранте та Стівена Кінга.
📚📚Українські народні та класичні авторські казки, а також український дитячий фольклор, як і раніше, доступні на сайтах проєктів «Українська казка» та «Дерево казок».
📚📚 Українську та зарубіжну класику, яку вивчають у школі, можна знайти на сайті електронної бібліотеки «Відкрита книга».
📚📚 А ще електронні видання книжок про Олексу Довбуша можна безкоштовно читати на сайті видавництва Discursus.
📚📚 Видавництво "ІРІО" відкрило доступ до своїх книжок: це й дитячі видання про відомих особистостей, і притчі-казки, порадники для підлітків, і цікаві книжки для дорослих, які надихнуть і заспокоять. Для доступу потрібно зайти на сайт ↘️https://ipio-books.com/↘️↘️
обрати книжку для себе чи для дитини та натиснути кнопку «читати книгу».
📚📚 За 1 гривню на сайті #книголав
↘️↘️ https://knigolove.ua/e-books ↘️↘️ можна придбати дитячі електронні книжки. Через технічні обмеженні та неможливість зробити їх безкоштовними, видавництво поставило мінімальну суму. На сайті видавництва можна завантажити художні та пізнавальні книжки українських та закордонних авторів з Дитячої полиці та книжки з Полиці джуніор. Для дорослих читачів #книголав відкрило доступ до книжки Дмитра Кулеби «Війна за реальність. Як перемагати у світі фейків, правд і спільнот». Видавництво обіцяє постійно поповнювати асортимент видань.
📚📚 «Видавництво Анетти Антоненко» пропонує придбати електронні книжки за 1 гривню.
Зараз в доступі є 132 електронні книги, які можна завантажити в форматі mobi, fb2, epub, pdf. В асортименті є «Спустошення» (Любко Дереш), «Дощило птахами» (Жослін Сосьє), «Кім Джійон», «1982 року народження» (Чо Намджу), «Гіркий край» (Констандія Сотиріу).
Акція діє до 1 червня 2022 року. Виручені кошти планують передати на потреби армії.
📚📚Усі електронні книжки видавництва “ФОЛІО”
можна придбати за 1 грн. Під час покупки на сайті введіть промокод book. Отримані кошти спрямують на потреби української армії.
📚📚 Британська книжкова компанія EXACT EDITIONS тимчасово відкрила для вільного користування свою колекцію електронних книжок про Україну.
Серед видань — книжки Карла Шльоґеля “Україна. Нація у прикордонні”, Браяна Вільямса “Кримські татари”, Ендрю Вілсона “Українці: несподівана нація” та інші. Повний список можна переглянути за покликанням
Книжки будуть у вільному доступі до 15 квітня 2022 р.
📽📚📽 Аудіокнигарні «АБУК»
надала безплатний доступ до дитячих аудіокнижок з початком повномасштабної війни в Україні.
Також старші читачі можуть прослухати книжки видавництва Bookchef — зокрема «21 урок для XXI століття» Ювала Ной Харарі та «Становлення» Мішель Обами. Також у застосунку є розділ «Авторське читання» з поезією Сергія Жадана, прозою Марка Лівіна, дитячими книжками Катерини Бабкіної та Сашка Дерманського. Завантажити «АБУК» можна в AppStore та Google Play.
💚♥️💚💚
Ні для кого не є секретом, що для того, щоб завжди залишатись цікавою людиною та розумним співрозмовником для всіх, треба читати, читати і ще раз читати. При чому читати вдумливо та регулярно!
🔸️Книги роблять з вас кращу людину – людину, яка може поставити себе на місце іншого, зрозуміти думки та почуття незнайомця, співпереживати, має глибші і різноманітніші емоції.
🔸️До речі, Кіт Отлі, канадський психолог та письменник, вивчив сотні досліджень про психологічні наслідки читання художньої літератури. Він прийшов до висновку, що читання історій, вигаданих іншими людьми, покращує емпатію і мислення. Його власне дослідження продемонструвало, що чим більше імен письменників впізнавали учасники експерименту, тим вищою в них була емпатія і розуміння емоційного стану інших. Так, люди, які люблять усамітнитися із книгою, розбираються в людях краще...
🔸️Читання історій про інших людей допомагає розвинути так звану «теорію розуму», уявити, що відбуваються в голові інших людей, побачити світ під іншим кутом..
🔸️Книга — це не тільки цікаво, але і весело і дуже захоплююче. Коли відкриваєш перші сторінки твору, то з головою поринаєш в неймовірні пригоди і подорожуєш по різним країнам і навіть епох.
🔸️Книги допомагають нам фантазувати, включати уяву. Наприклад, прочитавши твір до кінця, можна погодитися з автором, а можна придумати, як би ти придумав кінцівку, поміняв щось кардинально чи ні. Адже це так захоплююче! А ще книга — найкращий друг, вона втішить, розсмішить, дасть пораду, поділитися досвідом. Книжка не образить і не зрадить, з нею так весело та цікаво проводити дозвілля.
🔸️📚🔸️А ще читання - це ж кайф, це розширює межі «відомого світу», це дає ідеї, про які цікаво думати і які цікаво обговорювати, це дає можливість відволіктися від своїх проблем і занепокоєнь, побачити, як воно відбувається у тій чи іншій ситуації з іншими людьми. Та і просто – посидити у спокої, коли тебе ніхто не чіпає. А також – показати гарний приклад своїй дитині, що для тебе найпростіший, найприємніший і, як кажуть дослідники, найбільш дієвий спосіб виховання.
♥️🔸️♥️📚До речі, науковці з Університету штату Огайо встановили, що чим більше людина читає, тим більше вона ідентифікує себе з персонажами книги та переносить їх модель поведінки у власне життя. А тому читайте більше позитивних на надихаючих книг!

Немає коментарів:

Дописати коментар