середу, 19 травня 2021 р.

Акція "Берегині книг у вишиванках"

 Бібліотекар Люцернянського НВК Редька Ольга Миколаївна прийняла участь у обласному конкурсі "Берегині книг у вишиванках"


"У культурі кожного народу є символи, які яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні таким надбанням є вишиванка - своєрідний унікальний код українського етносу із зашифрованими оберегами та знаками. Українська вишиванка є одним з небагатьох національних брендів, відомих у всьому світі.

День вишиванки – поки ще не офіційне і відносно молоде, але таке улюблене народне свято не тільки в Україні, але й за її межами, яке покликане сприяти єдності й культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу.

Традиційно в Україні цей день відзначається в третій четвер травня. Цьогоріч День вишиванки припадає на 20 травня.

Споконвічні традиції нашого народу свято бережуть, популяризують, примножують хранительки, берегині книг - бібліотекарі.

Тож долучайтеся до акції, одягайте вишиванки на будь-який смак і колір. Заповнюйте інфопростір своїми світлинами у вишиванках!

Результатом акції стане створення спільного мережевого фотоальбому, який відобразить красу і розмаїття українських вишиванок та причетність берегинь книг до культурних традицій нашої держави!"

Джерело: Заповіки


Немає коментарів:

Дописати коментар