вівторок, 27 жовтня 2020 р.

Привітання Президента ВГО Українська бібліотечна асоціація Оксани Бруй із Міжнародний днем шкільних бібліотек!

26 жовтня Міжнародний день шкільних бібліотек! А за ініціативи Міжнародної асоціації шкільних бібліотек від 2008 року у жовтні відзначають ще й місяць шкільних бібліотек.



У моєму житті, як і у більшості школярів сьогодні, шкільна бібліотека була присутня у форматі "взяти-здати підручники". Але я переконана, що має бути інакше! І я вірю, що буде інакше! А подекуди, в окремих місцях вже і є так. Коли шкільна бібліотека - не лише про підручники, а й про хорошу нову художню та науково-популярну літературу. Коли шкільна бібліотека - про квести, вікторини, голосні читання, дискусії, зустрічі з письменниками, турніри з настільних ігор etc. Коли шкільна бібліотека - не стелажі із запиленими старими книжками, а сучасний, привабливий, комфортний простір, де чути не лише цокання годинника, а й молоді голоси.
 
Сьогодні 26 жовтня Міжнародний день шкільних бібліотек! Вітаю усіх бібліотекарів, для кого шкільна бібліотека не просто місце роботи, а частина життя. Саме шкільні бібліотекарі в сучасних бібліотеках вчать наших дітей любити книжки і любити сам процес читання!
 
Дай Боже, щоб це усвідомили не лише бібліотекарі, а й адміністрація шкіл, і влада! І коли сучасні шкільні бібліотеки стануть не поодиноким виключенням, а загальним правилом, ми з впевненістю зможемо сказати, що у нас є майбутнє.
 
Цього я усім нам від усього серця бажаю!
 
Оксана Бруй, Президент ВГО Українська бібліотечна асоціація
Джерело:Привітання

Немає коментарів:

Дописати коментар