вівторок, 31 березня 2020 р.

Весняні канікули. Тиждень книги

Рекомендаційний список онлайн книг
для підлітків і старшокласників
під час карантину і канікулярного часу

 Галина Кирпа  «Тринадцятий місяць у році»
Коли ростеш у незвичайній родині, в якій від тебе немає таємниць, як тут не бути трішки задорослою, як на свої 10 років? Коли твої батьки — письменники, дідусь і бабуся — колишні вчителі, мамині найближчі подруги — бібліотекарка і художниця, а менший двоюрідний братик щомісяця міняє професії — як тут не зростати допитливою й вигадливою дитиною? Катруся намагається зрозуміти світ дорослих, пізнати смерть, дружбу і брехню, почути все живе й неживе навколо, кожну травинку й комашку, дощ і вітер — і ділиться своїми спостереженнями з нами. З цих розповідей перед очима постає особливий і зворушливий світ дитинства, де як рівні зустрічаються діти й дорослі.


Анастасія Левкова «Старшокласниця. Першокурсниця»
У житті Лілії — переламний період: завершення школи та вступ в університет. У цей час відбувається стільки всього: кохання й «сотворення кумирів», перипетії взаємин із друзями та вчителями, розчарування — передусім у собі, але врешті-решт прийняття себе та інших такими, як вони є. Це час, коли обираєш професію, що визначатиме вектор твого життя; коли починаєш розуміти, в якій країні живеш, і усвідомлюєш себе її громадянкою... Тільки все це відбувається не зараз — Ліля переживала це на початку нашого століття, коли ще не було соцмереж, а мобільні телефони та комп’ютери вважали розкішшю. Про те, як це — бути підлітком на початку 2000-х, читай у щоденнику Лілії Маринник.
Книга є у сільській бібліотеці.



           Тамалія Висоцька «Ти в моєму серці…»
Життя Вероніки нічим не відрізнялося від життя інших підлітків, але все змінюється тоді, коли до їхнього класу приходить новенький, а сім'я Вероніки потрапляє в лікарню. Дівчина вже готова була здатися та перестати боротися, але доленосна зустріч змінила все...



 Цибулина «Однокласниці.ua»

Як давно ви закінчили школу? Як давно ви сиділи за шкільною партою? Бігали по коридорам? Дражнили однокласників? Смикали дівчаток за кіски? Давали клички вчителям? Якщо пробирає ностальгія - пориньте знову в світ дитинства і безтурботності, почавши читати цей смішний підлітковий детективчик. Розслідування ведуть підлітки! Тримайтеся дорослі!
Клуб під назвою "Однокласниці.ua", створений подругами для того, щоб розслідувати беззаконня і його ж викорінювати.
Самі свіжі новини школи №7:

Немає коментарів:

Дописати коментар