четвер, 28 лютого 2019 р.

Книги-подарунки від читачів 11 класу


Учні 11 класу (класний керівник Олена Едуардівна) придбали для нашої бібліотеки цікаві історичні книги.
Дякуємо! Запрошуємо всіх прочитати новинки!
Серія «Українська мілітарна історія»
Союзники і супротивники: армії сусідів україни у XVII столітті / С. Кузьмич, К. Липа, О.Писарєв, О. Руденко. — К.: Наш час, 2010. — 79 с. — (Сер. «Жива історія»).
Як виглядали польські гусари, угорські гайдуки, московські стрільці, татарські вершники, західноєвропейські мушкетери,турецькі яничари? Чим вони були озброєні і якої тактики дотримувалися у бою? У яких битвах та військових кампаніях армії сусідніх держав бували союзниками українців, а в яких — супротивниками? Книга дає наочні відповіді на усі ці питання. За фотографіями доробку учасників військово-історичного руху та музейних експонатів читач має змогу уявити життя наших предків та народів країн-сусідів сучасної України.
Відейко М. Ю.
Грюнвальд: хоругви зі сходу / М. Відейко. — К.: Наш час, 2010. — 63 с.  
Як виглядали і чим були озброєні учасники Грюнвальдської битви із земель сучасної України — воїни Київщини, Львівщини,Поділля, Волині? У яких шатрах жили лицарі, хто і як кував для них зброю, як відбувалася славетна Грюнвальдська битва?  
Ольговський С.
Володарі степу: Військова справа й озброєння скіфів, VII cт. до н. е. — ІІІ ст. н. е. — К.: Наш Час, 2009. — 128 с.: іл.
 Книга присвячена одній із найцікавіших сторінок стародавньої історії України — пануванню скіфів у причорно-морських степах. Автор у популярній формі виклав історію появи скіфів у Північному Причорномор’ї, перебіг Скіфо-персидської війни, розквіт Скіфії та особли-вості скіфського воєнного мистецтва. Книга багато ілюстрована, супроводжується кольоровими реконструкція-ми скіфських обладунків та озброєння. Видання розраховане на всіх, хто цікавиться історією України.
Новітні гусити: Чесько-Словацькі військові формування в російському війську (серпень 1914 — квітень 1918 рр.). 
 Книга присвячена історії створення, розвитку та участі в бойових діях під час Першої світової війни чеськословацьких добровольчих частин у складі російської армії. Дослідження грунтується на архівних матеріалах України, Росії та Чехії із залученням великої кількості мемуарів чеською мовою. Чехам та словакам судилося відіграти свою роль у намаганнях України здобути незалежність в 1917 — на початку 1918 років.  




Немає коментарів:

Дописати коментар